Geofoto
Hrvatski (HR) English (EN)
Najnovije vijesti
prikaži / sakrij
 
prikaži / sakrij
 
prikaži / sakrij
 
prikaži / sakrij
 
prikaži / sakrij
Kontakt


Geofoto d.o.o.

• Buzinski prilaz 28, 10010 Zagreb
• Tel. +385 1 66 80 111
• Fax.+385 1 66 80 112
• E-mail: geofoto@geofoto.hr

b

Vojne topografske karte

...

Za Ministarstvo obrane Republike Hrvatske Geofoto izrađuje vojne topografske karte u dva mjerila, 1:50.000 (VTK50) i 1:250.000 (JOG-G). Teritorij Hrvatske obuhvaćen je sa 175 listova VTK50 i 14 listova JOG-G.

Sukladno NATO-vu Sporazumu o standardizaciji STANAG 2211 i odluci Vlade Republike Hrvatske vojne topografske karte su u univerzalnoj poprečnoj Mercatorovoj projekciji (Universal Transverse Mercator - UTM) na elipsoidu WGS84.

VTK50

Vojne topografske karte u mjerilu 50.000 (VTK50) osnovne su topografske karte koje koriste kopnene i zračne snage za podršku kopnenim operacijama za planiranje, taktičke operacije, proučavanje terena i prikupljanje ciljeva.

JOG-G

Grafički prikaz za zajedničke operacije – verzija za kopnene snage (Joint Operations Graphic – Ground version, JOG-G) namijenjen je kopnenim snagama koje sudjeluju u zajedničkim operacijama zrakoplovstva i kopnene vojske te se prvenstveno koristi za taktičko i logističko planiranje, kao i za potragu i spašavanje.

Kartografske baze podataka

Proces izrade vojnih topografskih karata uspostavljen je na način da se vojne topografske karte izrađuju iz kartografskih baza podataka. Osnova za izradu kartografskih baza podataka bili su NATO-vi sporazumi o standardizaciji i zahtjevi Ministarstva obrane Republike Hrvatske. Kreirane kartografske baze podataka zadovoljavaju filozofiju geoinformacijskih sustava (GIS), a istovremeno omogućuju izradu tematskih i drugih vrsta karata.


Copyright © 2018 Geofoto Zagreb. Sva prava pridržana.