Geofoto
Hrvatski (HR) English (EN)
Najnovije vijesti
prikaži / sakrij
 
prikaži / sakrij
 
prikaži / sakrij
 
prikaži / sakrij
 
prikaži / sakrij
Kontakt


Geofoto d.o.o.

• Buzinski prilaz 28, 10010 Zagreb
• Tel. +385 1 66 80 111
• Fax.+385 1 66 80 112
• E-mail: geofoto@geofoto.hr

b

Topografske karte

...

Topografska karta je opća geografska karta s velikim brojem informacija o mjesnim prilikama prikazanog područja, koje se odnose na naselje, prometnice, vode, vegetaciju, oblike reljefa Zemlje i granice teritorijalnih područja sve dopunjeno opisom karte.

Svi topografski ili općegeografski objekti (reljef, vode, vegetacija, naselja, prometnice i područja) prikazani su s istom važnošću. Topografske karte su kartografski prikazi proizašli iz točne i cjelovite izmjere topografskih objekata i služe za informiranje i orjentiranje, te za izvođenje drugih karata. Osim toga, služe raznovrsnom organiziranom ljudskom djelovanju na prikazanom području kao topografski temelj za otkrivanje, istraživanje i lociranje daljih tematskih pojava i stanja i prikaz određenih nakana.

Topografske karte primjenjuju se u raznim prirodnim, društvenim i tehničkim djelatnostima, kao primjerice u hidrologiji, meteorologiji i klimatologiji, gospodarstvu, prometu, planiranju, projektiranju i urbanizmu i mnogim drugim djelatnostima. Izrađuju se u različitim mjerilima, a Geofoto izrađuje službene topografske karte 1:25.000 kao i vojne topografske karte  1:50.000 i 1:250.000.


Copyright © 2018 Geofoto Zagreb. Sva prava pridržana.