Geofoto
Hrvatski (HR) English (EN)
Najnovije vijesti
prikaži / sakrij
 
prikaži / sakrij
 
prikaži / sakrij
 
prikaži / sakrij
 
prikaži / sakrij
Kontakt


Geofoto d.o.o.

• Buzinski prilaz 28, 10010 Zagreb
• Tel. +385 1 66 80 111
• Fax.+385 1 66 80 112
• E-mail: geofoto@geofoto.hr

b

Odjel topografskih baza podataka

Najmlađi odjel u tvrtki, Odjel topografskih baza podataka, bavi se izradom digitalnih modela reljefa, digitalnog ortofota, virtualnih (3D) modela gradova i drugih topografskih baza podataka. Dakako, najvažniji proizvod je digitalni ortofoto, kojeg djelatnici Geofota proizvode u raznim rezolucijama i podjelama na listove. Najčešće rezolucije su 10, 20 i 50 cm, iako su pojedini projekti rađeni u rezolucijama od 8 cm pa do 1 m.

Također, u posljednje vrijeme sve se više radi tzv. istinski ortofoto (True ortho) u kojem svi izgrađeni objekti nisu projicirani na teren, već su pri ortorektifikaciji uzete u obzir i njihove visine te su na taj način objekti prostorno ispravno prikazivani. Djelatnici Odjela pri radu koriste radne stanice opremljene Inpho softverom za izradu digitalnog ortofota (OrthoMater i OrthoVista). Najnoviji proizvod ovog odjela je virtualni (3D) model gradova kojim se velikom točnošću i detaljnošću prikazuje grad u virtualnom obliku. Softver kojim se odjel koristi za modeliranje je Met Geo Info CityGRID.

Stručnjaci u odjelu također rade 3D ispise. Koristeći 3D tehnologiju ispisa, Geofoto je izradio više od 400 djelova makete grada Zagreba, a njih 120 čine centar grada Zagreba, dimenzije 3x3 metra.


Copyright © 2018 Geofoto Zagreb. Sva prava pridržana.