Geofoto
Hrvatski (HR) English (EN)
Najnovije vijesti
prikaži / sakrij
 
prikaži / sakrij
 
prikaži / sakrij
 
prikaži / sakrij
 
prikaži / sakrij
Kontakt


Geofoto d.o.o.

• Buzinski prilaz 28, 10010 Zagreb
• Tel. +385 1 66 80 111
• Fax.+385 1 66 80 112
• E-mail: geofoto@geofoto.hr

b

Odjel aerosnimanja

Geofoto ima jedan od najjačih odjela zračnog snimanja u svijetu. Stručno osoblje vrši zračno snimanje sa četiri zrakoplova u Geofoto vlasništvu, Cessnom Citation II SP, Turbo Piper Aztecom I i sa dva zrakoplova Piper Cheyenne I koji su opremljeni digitalnim kamerama VEXCEL UltraCam X, odnosno VEXCEL UltraCam Xp.

Digitalne kamere istodobno prikupljaju pankromatski, crveni, plavi, zeleni i blisko infracrveni kanal, ukupnom rezolucijom od 136 MP, odnosno 196 MP. Pankromatski format snimke UCX je 14.430 x 9.420 piksela, odnosno 17.310 x 11.310 piksela za UCXp digitalnu kameru. Odnos rezolucija 1:3 između pankromatskog senzora i onog u boji, omogućuje kreiranje tzv. pan-sharpened prozvoda visoke rezolucije, koji su izuzetno pogodni za fotogrametrijsko i daljinsko istraživanje. Kapacitet jedinice za pohranu je do 6,600 snimki u RAW formatu. Veća kvaliteta snimki je omogućena i poboljšanjem dinamičkog raspona, a ne samo povećanjem rezolucije.

Pri izvođenju aerosnimanja koriste se instalirani navigacijski uređaji IGI CCNS4 i inercijalni sistem GPS/IMU AEROcontrol koji, uz olakšanu GPS navigaciju pri snimanju, upravljaju radom samih kamera uz bilježenje položaja projekcijskih središta i elemenata vanjske orijentacije aerosnimki. S takvom zračnom flotom, Geofoto može snimati u bilo kojem dijelu svijeta. Neke od važnijih referenca su: ciklična snimanja Hrvatske, projekti u BiH, Nikaragvi, Obali Bjelokosti, Mađarskoj te potpuna snimanja u različitim rezolucijama Republike Albanije, koja uključuju digitalni ortofoto rezolucije 8cm za odabrana naselja.


Copyright © 2018 Geofoto Zagreb. Sva prava pridržana.