Geofoto
Hrvatski (HR) English (EN)
Gotova softwerska rješenja
Najnovije vijesti
prikaži / sakrij
 
prikaži / sakrij
 
prikaži / sakrij
 
prikaži / sakrij
 
prikaži / sakrij
Kontakt


Geofoto d.o.o.

• Buzinski prilaz 28, 10010 Zagreb
• Tel. +385 1 66 80 111
• Fax.+385 1 66 80 112
• E-mail: geofoto@geofoto.hr

b

Vektoria

...

Vektoria je suvremeni sustav za upravljanje podacima digitalnog katastra koji omogućuje upravljanje alfanumeričkim i geometrijskim dijelom podataka katastra. Osnova modela podataka je zajednička pohrana i upravljanje svim podacima što znači da su geometrijski i opisni podaci pohranjeni u zajedničke tablice gdje se promjene na njima provode kroz jedinstvene i sinkronizirane procese. Sam model podataka je u potpunosti usklađen sa FIG-ovim CCDM-om, odnosno v.1.0 Land Administration Domain Modela.

 Sustav je temeljen na najsuvremenijim tehnologijama, a koncipiran u dvije cjeline – bazi podataka temeljenoj na Oracle sustavu u kojoj su pohranjeni svi podaci, ali i implementirana transakcijska logika provođenja promjena, te korisničkom sučelju za prikaz podataka i pripremu promjena implementiranom korištenjem desktop Intergraph GeoMedia Objects tehnologije ili putem weba koristeći Geofoto PRAGMA tehnologije.

 Vektoria je dizajnirana tako da promjene na bazi može provoditi više korisnika istovremeno, dok je konzistentnost podataka osigurana pravom prvenstva pri provođenju konkurentnih promjena korištenjem koncepta zahvaćenog područja i zaključavanja promjene.

 Funkcionalnosti koje softver omogućuje su pohranjivanje podataka, pregledavanje podataka, provođenje promjena s pohranom povijesnog stanja i izdavanje podataka. U bazu su pohranjeni trenutno važeći podaci, ali i kompletna povijest za opisni i geometrijski dio podataka.

 Provođenje promjena je omogućeno prema pravilima određenim od strane naručitelja, a u sustav je implementirano topološko, geometrijsko i semantičko testiranje koje jamči nemogućnost provođenja neispravnih promjena. Obzirom da je kvaliteta inicijalnih podataka, koji se održavaju u različitim softverima korištenjem više principa održavanja, različita i neusklađena, Vektoria omogućuje inicijalni unos neusklađenih podataka. Izdavanje neusklađenih podataka iz Vektorije u obliku u kojem se izdaju iz postojećih softvera je moguća nakon što se provede postupno usklađivanje koje se postiže kroz provođenje standardnih postupaka. Time se sprječava uvođenje novih nekonzistentnosti u podatke.

 Izdavanje podataka iz baze je omogućeno u analognom i digitalnom obliku prema zahtjevima i potrebama krajnjeg korisnika. Funkcionalnost izdavanja podataka minimizira potrebu za dodatnim intervencijama operatera na prilagođavanju podataka formatu i obliku ispisa, a uključuje automatsko rotiranje i pomicanje brojeva da odgovaraju obliku čestice, automatske GIS analize pri odabiru čestica za eksport u digitalni oblik i druge. Svi dokumenti koji se izdaju iz sustava automatski prikazuju administrativne podatke u obliku propisanom od strane naručitelja.

 Vektoria je implementirana u sustav Državne geodetske uprave Republike Hrvatske. Sustav je implementiran u 37 katastarskih ureda i ispostava i u Središnji ured DGU u kojem se nalazi centralni repozitorij podataka. Sam projekt implementacije Vektorie u sustav DGU je obuhvaćao kontrolu i konverziju podataka odabranih ureda, instalaciju sustava na opremu, uključivanje u mrežu pojedinog ureda i provođenje obuka za djelatnike, dok se u SU DGU uspostavio centralni repozitorij na koji se svakodnevno repliciraju podaci svake pojedine baze, ali i zajednička shema u koju se pohranjuju podaci svih baza transformirani u službeni koordinatni sustav.

 Vektoria Desktop (zadnja verzija 3.0.0.20/1.0.13) radi i podržava bazu podataka Oracle Database 11g Release 2, kao i operativne sustave Oracle Virtual Machine 3.0 i Oracle Linux 5.5.

Vektoria Web (zadnje verzija 1.1.0/93) radi i podržava aplikacijski poslužitelj Oracle WebLogic Server 11gR1 (10.3.5), bazu podataka Oracle Database 11g Release 2, kao i operativne sustave Oracle Virtual Machine 3.0 i Oracle Linux 5.5.

 Za više informacija o cijenama i podršci molimo Vas kontaktirajte Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript


Copyright © 2018 Geofoto Zagreb. Sva prava pridržana.